Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sverige lämnar in handduksprotest

Handbollslaget lämnar in protest mot Egypten efter att en spelare sprungit in på plan med en handduk runt halsen när Sverige jagade kvittering, skriver Sportbladet. – Vi måste stå upp när något sådant här händer. Det handlar mer om en markering från vår sida, säger överledaren Stefan Lövgren till tidningen.

Sverige tog silver i OS i London men har fått en betydligt tyngre start i Rio. Efter förlusten i premiärmatchen mot Tyskland så blev det ytterligare en förlust i natt mot Egypten.

Läs mer: Blytung förlust för Sverige

Det var dock spännande in i det sista i nattens match. Sverige hade åtta sekunder på sig att kvittera när en egyptisk spelare sprang in på planen med en stor vit handduk runt halsen.

Nu har Sverige lämnat in en protest mot det, skriver Sportbladet.

– Vi vill få det prövat eftersom han inte bär reglementsenlig klädsel, vilket man varit så noga med på senare tid. Det ska ses av domarna och bestraffas. Hade det då gett utvisning hade de varit en man mindre och det hade naturligtvis gett oss större möjlighet att göra mål, säger överledaren Stefan Lövgren till Sportbladet.

"Det handlar mer om en markering"

Sverige har skickat in bilder på händelsen men har inte större hopp om att protesten ska ge resultat.

– Vi tror ingenting i nuläget. Vi har inte gjort anspråk på att det ska vara utvisning eller att vi ska vinna matchen eller att matchen ska spelas om. Utan vi har bett dem titta på situationen och återkomma till oss med ett svar eller en förklaring. Sedan får man ta det därifrån, säger han till Sportbladet.

Senast klockan 12 på onsdagen ska den internationella kommittén ha svarat på protesten.

– Vi måste stå upp när något sådant här händer. Det handlar mer om en markering från vår sida, säger Lövgren.

Sverige förlorade matchen mot Egypten med 25-26.