Sverige krossade Slovakien i sista kvalomgången

Med en storvinst för Sverige mot Slovakien i den sjätte och sista omgången av EM-kvalet. - Även om vi redan var klara så ville vi avsluta det på bästa sätt, säger mittnian Linus Arnesson. Matchen slutade 31-17.

ANNONS

Femte omgången i EM-kvalet avgjordes i onsdags då Sverige förlorade mot Montenegro borta och Slovakien föll hemma mot Ryssland.

Under lördagens match i mötet med Slovakien gick det betydligt bättre. Sverige gick in på planen med en helt annan inställning än den som syntes mot Montenegro. Albin Lagergren, som spelade i RIK 2011-2012, var livsfarlig i kontringsspelet tillsammans med Mattias Zachrisson och Sverige lyckades snabbt få till ett försprång i matchen med enkla kontringsmål som ledde till 6–2 efter tio minuter. RIK:s bäste målgörare Linus Arnesson gjorde sin andra match i blågult och spelade på bra även han i första halvlek som slutade 14–7. Han är dock blygsam till sin insats i EM-kvalet.

ANNONS

– Det var inget märkvärdigt. Men jag tycker att det är viktigt att snappa upp så mycket som möjligt under sin tid på planen. Trots att jag bara varit med två matcher har jag lärt mig mycket. Och det har varit roligt att vara med i det här gänget tillsammans med Tobias (Thulin).

I andra halvlek klev RIK:s Tobias Thulin in i målet och fortsatte sköta sin del av försvaret lika snyggt precis som kollegan Mikael Aggefors gjort under matchens första halva. Sverige drog sedan ifrån ytterligare och vann matchen med 31–17.

– Det var säsongens sista match och vi ville avsluta på bästa sätt, speciellt på hemmaplan, även om vi redan var klara, säger Linus Arnesson.

Sverige var redan gruppsegrare och vinner nu grupp sex på tio poäng efter bara en förlust. Avancemanget löste de redan i maj och de kan nu se fram emot ett EM i Kroatien som går av stapeln den 12 januari nästa år. På midsommarafton lottas grupperna i EM.

ANNONS