Sverige klart för VM-semi – mot Finland

Sverige är klart för semifinal i innebandy-VM. Där väntar ärkerivalen Finland. Svenskorna tog en ny storseger i kvartsfinalen – 26–2 mot Tyskland.

ANNONS
|

De svenska innebandydamerna jagar sitt sjunde raka VM-guld. Laget lekte sig igenom gruppspelet i schweiziska Neuchatel – tre raka segrar och 49–4 i målskillnad – och inte heller kvartsfinalen mot Tyskland blev någon svettig historia.

Sverige hade 8–1 efter en period och vann till slut med 26–2. Den svenska poängdrottningen genom alla tider, Anna Wijk, bjöd på ny show och noterades för nio poäng (tre mål och sex assist).

Nu väntar en drömsemifinal – mot Finland.

De två nordiska giganterna har dominerat världsmästerskapen i alla år, med Schweiz som uppstickare, och det var tio år sedan som Sverige och Finland inte möttes i en final. Då, 2009 i Västerås, stötte rivalerna på varandra redan i semifinalen och Sverige vann sedan turneringen efter 6–2 i finalen mot Schweiz.

ANNONS

Spelarna har redan snackat upp matchen mellan Sverige och Finland, av många sedd som den moraliska finalen, och vinnaren i den matchen ställs mot antingen Schweiz eller Tjeckien i finalen.

Sverige–Finland spelas på lördag, 14.30.

Fakta: Så spelas resten av VM

Sverige är klart för semifinal i damernas innebandy-VM i Schweiz.

14 december: Semifinal 1, Sverige–Finland 14.30, semifinal 2, Schweiz–Tjeckien 17.45.

15 december: Bronsmatch 13.30, final 16.30.

ANNONS