Sverige klart för semi i JVM

|

Sverige svarade för en oväntat stark vändning i junior-VM i natt. Ryssland tog ledningen med 3-0, men småkronorna gav inte upp och vann i förlängningen.

Upphämtningen började i tredje perioden i och med Oscar Klefboms reducering. Därefter satte Rickard Rakell det andra målet och i sista minuten i tredje, när målvakten var utplockad, tryckte Max Friberg in den svenska kvitteringen.

I förlängningen sköt Patrik Nemeth från blå linjen och skottet styrdes sedan in av Joakim Nordström. Men målet godkändes inte direkt och domaren begärde videogranskning för hög klubba. Till slut var beslutet klart - Nordströms klubba var tillräckligt låg och Sverige var klart för semifinal.

-Det är underbart att vända så här. Det visar vilken moral vi har. Det är i de första sju minuterna de får in tre kassar. Sedan skapar vi målchanser och när pucken väl gick in fanns det inget stopp för oss, säger Joakim Nordström till SVT.

Roger Rönnberg, juniorkronornas förbundskapten, säger till kanalen:

-Det är nu det startar, vi har stommen i laget från i fjol. Vi ska jaga hela vägen fram den här gången. Först ska vi vila i morgon, träning i övermorgon och sedan semifinalen efter det.

I semifinalen möter Sverige segraren i matchen mellan Finland och Slovakien. Sverige har inte vunnit junior-VM i ishockey sedan 1981.