Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sverige kan göra som Brasilien

Janne Andersson var tvungen att förtydliga sin ståndpunkt i nationalsångsfrågan. Men många av spelarna ser det positiva och enande i att sjunga gemensamt före avspark.

Det var när Janne Andersson sommarpratade i P1 i augusti som en del tolkade det som att den nye förbundskaptenen mer eller mindre krävde att landslagsspelarna skulle sjunga nationalsången före avspark.

Dagen efter förtydligade Andersson och sade att han "självklart har den allra största respekt" för den som väljer att inte sjunga – som exempelvis förra landslagsstjärnorna Stefan Schwarz och Zlatan Ibrahimovic.

- Jag pratade för något, inte mot någonting. Det är en jäkla skillnad, sade Andersson till TT förra veckan.

"Upp till alla"

Landslagsspelarna bekräftar att det internt har förts diskussioner gällande frågan inför tisdagens VM-kvalmatch mot Nederländerna och samtliga har liknande tankar som förbundskaptenen. Det går att skapa en gemensam, positiv känsla – men det är helt upp till var och en att sjunga eller inte.

- Jag har alltid gjort det och man enas och gör det tillsammans. Jag kommer ihåg Brasilien i VM 2014, David Luiz bara skrek och Thiago Silva grät. Det var kanske lite överdrivet, men man fick lite gåshud. Det är upp till alla, men personligen tycker jag det, säger ytterbacken Ludwig Augustinsson.

Armarma om varandra?

Mittbacken Victor Nilsson Lindelöf är inne på samma spår:

- Jag sjunger nationalsången. Det är en väldig stolthet att få representera Sverige och för mig, när jag står där och hör den och publiken sjunger, så blir jag extra taggad. Det är självklart för mig att sjunga. men jag bryr mig inte om någon inte sjunger, säger han.

Mittfältaren Oscar Hiljemark:

- Jag tycker att det är en väldigt mäktig känsla att få stå upp och sjunga nationalsången med alla andra. Den känslan som finns där och då, kan man bygga vidare på det är det bara något positivt.

Nilsson Lindelöf öppnar för att Sverige, likt tidigare nämnda Brasilien, kan komma att stå tätt ihop och ha armarna om varandra inför avspark.

- Det är någonting vi kanske kommer att göra på tisdag, vi får väl se. Det visar att man håller ihop. Gör vi det så är det bra, men det spelar inte så stor roll.