Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Henrik Signell och svenska handbollslandslaget har landat på fransk EM-mark.

Sverige har landat – är redo för premiär

Handbollslandslaget har landat på fransk EM-mark.

Runt 17-tiden på onsdagen anlände Blågult till hotellet i utkanten av Nantes i Frankrike. För spelmotorn Isabelle Gulldén blir årets mästerskap hennes 13:e i karriären, men hon har fått uppladdningen störd av en fotskada.

- Det känns bra. Jag var med och tränade i går (tisdag) när vi tränade med Montenegro, säger Gulldén till TT innan hon och övriga spelare gör sin incheckning in på hotellet.

Sverige föll i helgens båda landskamper mot Montenegro, men Balkanlaget var kvar i Trollhättan efter matcherna och under tisdagen tränade landslagen tillsammans.

- "Bella" tränade längre och med en hög intensitet, säger förbundskaptenen Henrik Signell.

Några regelrätta träningsmatcher rörde det sig inte om. Under en period stod Sverige i försvarsposition och då körde Montenegro sitt vanliga anfallsspel – och sedan bytte lagen sida.

- Sedan ville vi beställa lite spel av dem och detsamma gjorde Montenegro, säger Signell utan att avslöja vad Blågult tränat extra på.

Sverige valde att ta med Jessica Ryde som en extra målvakt till Frankrike med tanke på att Johanna Bundsen under hösten drabbats av en hjärnskakning. Bundsen stod i en halvlek i söndagens EM-genrep, men övriga tre halvlekar mot Montenegro vaktade Filippa Idéhn målet.

- Att vi har med tre målvakter är en kombination av Johannas tidigare skada – man vet ju aldrig med bakslag och så där. Sedan är det alltid skönt att ha tre målvakter för träningarna, säger Signell.

Förutom premiärmotståndet Danmark har Sverige även Serbien och Polen i sin grupp.