Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Sverige floppade i stafetten

Förhoppningen om en ny blågul skidskyttemedalj vid OS i Pyeongchang punkterades snabbt i mixedstafetten.
Mona Brorssons fem bommade skott och två straffrundor i det stående skyttet på förstasträckan grusade chanserna för Sverige som slutade på elfte plats.
– Det är ingen som kommer vara arg på Mona, sa Hanna Öberg till Kanal 5 efteråt.

En lättare förkylning satte stopp för Sebastian Samuelsson, silvermedaljör i jaktstart, i dagens mixedstafett i Pyeongchang.

– Sebastian är lite täppt i näsan och eftersom Fredrik är i full form får Sebastian vila med tanke på herrstafetten, sa SOK:s läkare Lykke Tamm en timme innan stafettstarten.

Kanske påverkades det svenska laget negativt av återbudet, kanske inte. Mona Brorsson gick i alla fall ut bra och sköt fullt i första rundan. Men i den stående skjutningen hände något. Hon bommade och fick åka två straffrundor. Efter det låg Sverige på en 16:e plats och var därmed ute ur leken.

LÄS OCKSÅ: Öberg efter missarna: Vi finns där för henne

Hanna Öberg åkte bra, sköt bra, men kunde inte rå på avståndet till ledande Frankrike, Tyskland, Norge och Italien. När Jesper Nelin tog över låg Sverige på 13:e plats.

Frankrike väntad guldmedaljör

Han höll placeringen inför sista bytet med Fredrik Lindström, och förhoppningen att hamna på en topp tio-placering fanns fortfarande kvar. I spurten passerade Sverige Kanada och åkte in på en elfte plats, drygt två och en halv minut efter vinnaren.

Frankrike blev den väntade vinnaren efter ännu en storslagen uppvisning av Martin Fourcade. Norge kom tvåa och bronsmedaljen gick till Italien efter en tuff slutspurt mot Tyskland.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.