Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sveriges förbundskapten Henrik Signell och Sabina Jacobsen. Arkivbild.

Sverige en hemmaseger från VM

Sverige tog en övertygande seger, 31–20, borta mot Makedonien i det första playoff-mötet. Nu ska det mycket till för att det inte ska bli något VM i Tyskland i vinter.

De makedonska spelarna höll jämna steg med svenskorna i ungefär en halv halvlek, mycket på grund av fint målvaktsspel i hemmalaget.

Men Sverige var en klass bättre – framför allt försvarsmässigt – och tog sakta men säkert över spelet. Blågult gick till pausvila med en tremålsledning och känslan att det fortfarande fanns mer att plocka fram.

- Det kändes som att bara vi gör vårt så kommer det här att gå bra, säger lagkaptenen Sabina Jacobsen till TT.

Och Sverige gjorde sitt.

Strömavbrott

I den andra halvleken skaffade sig Sverige snart en ledning med åtta bollar.

- Vi straffade dem på alla deras misstag, stod bra bakåt och kunde kontra in många mål, säger Jacobsen.

Med drygt tio minuter kvar blev det plötsligt beckmörkt i hallen, och matchen i Skopje avbröts i en kvart.

- Det ösregnade och blixtrade massor här, så strömmen gick helt enkelt, men det var skönt att matchen kom igång igen.

Avbrottet störde dock inte Sverige.

De sista minuterna blev också de totalt Sverigedominerade – trots att förbundskapten Henrik Signell kunde gå runt på hela laget – och segern skrevs till slut till 31–20, efter mål av elva olika svenska målskyttar.

- Man tänkte innan lite att ett drömscenario hade varit om vi skulle vinna med tio bollar, då hade vi varit otroligt nöjda, och nu blev det elva. Så det är klart att man är mer än nöjd, säger Jacobsen.

Retur i Ystad

Returen spelas i Ystad på tisdag och det krävs en ordentlig svensk genomklappning för att stoppa laget från en plats i VM i Tyskland i december.

- Det är en match till. Men samtidigt, det är hemmaplan och vi tycker väldigt mycket om att spela på hemmaplan med det här laget. Det ska bli superroligt att komma till Ystad och visa upp oss och visa hur kul vi har det när vi spelar inför hemmapubliken.