Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Norge jublar efter ett av 38 mål.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Sverige EM-sexa efter norsk utklassning

Sveriges handbolls-EM är över. Norge manövrerade ut svenskorna – både offensivt och defensivt – och vann med 38–29. Därmed slutar Sverige sexa i turneringen.

Norge började matchen piggast och gick upp till ledning med 4–1. Men Sverige kom tillbaka och arbetade sig upp till 10–10 efter 14 spelade minuter.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Då lade Norge i en växel till.

Norge ställde om till anfall blixtsnabbt, var effektiva i skottförsöken samtidigt som de försvarade sig mer än väl mot svenskornas anfall.

När första halvlek var slut hade likaläget förvandlats till ett åttamålsunderläge, 14–22.

- Det känns som att vi inte får stopp på dem bakåt i första halvlek, och slarvar framåt. De är väldigt kontringsstarka och kontrar sönder oss, säger Anna Lagerquist, som gjorde sju mål för Sverige, till TV3.

I andra halvlek lyckades Sverige lindra blödningen någorlunda. Men att komma i kapp blev för svårt. Sverige blev effektivare i offensiven, men inte tillräckligt för att stoppa norskorna som fortsatte hitta sätt att få in bollen i mål.

- Jag tror alla tyckte att vi hade kunnat komma upp i lite högre nivå. Det kändes som att krafterna gick ur oss lite för tidigt, säger Lagerquist.

Matchen slutade 38–29 till Norge som blir femma i turneringen, Sverige slutar sexa.

- Direkt efter den här matchen är man lite besviken. Vi har det svårt i dag, de gör alldeles för enkla mål. I det stora hela är det väl en okej turnering, men givetvis vill vi slåss om medaljerna, säger Nathalie Hagman.