Sverige drar sig ur tävlingar i världscupen

Först drog Norge sig ur världscupen 2020. Nu väljer även Sverige att dra sig ur resterande världscuptävlingar i år, skriver landslaget i ett pressmeddelande. Detta på grund av rädsla för covid-19.

ANNONS
|

Tisdagens besked om att Norge drar sig ur världscupen slog ner som en bomb i skidvärlden. Detta trots de förståeliga anledningarna, då pandemin fortsatt härjar i världen.

LÄS MER:Norge stoppar allt tävlande i världscupen och Tour de Ski

Nu väljer Sverige att ta samma beslut till de nästkommande två tävlingar i världscupen, i Davos och Dresden. De två tävlingarna är de enda återstående under 2020.

− Att vi nu bestämt oss för att avstå de kommande världscuptävlingarna i Davos och Dresden har varit ett mycket svårt beslut, men det är taget med åkarnas hälsa i fokus. Vi vet att beslutet skapar besvikelse hos de aktiva men också för publiken framför tv:n. Hur mycket vi än vill tävla och bjuda på underhållning så känns detta beslut som det enda rätta när allt ställs på sin spets, säger Daniel Fåhraeus, Svenska Skidförbundets längdchef i ett pressmeddelande.

ANNONS

Landslaget meddelar att beslutet är taget i samråd med åkare och längdlandslagets medicinskt ansvarige, Per Andersson.

Norge valde även att dra sig ur Tour de Ski, men beslutet kan komma att ändras. Hur Sverige gör med Tour de Ski är ännu inte bestämt, men är en diskussion som landslaget kommer att ta inom kort.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS