Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Sverige tog brons i VM. Arkivbild. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Sverige avancerar efter VM-bronset

VM-brons och segrar mot starka nationer som Tyskland, England och Kanada. Det har gett resultat på Fifas världsrankning där det svenska fotbollslandslaget avancerar tre placeringar upp till sjätte plats.

Det var en fin svensk fotbollssommar i Frankrike. Det svenska fotbollslandslaget imponerade i VM-slutspelet och slog ut Kanada följt av Tyskland innan man åkte på en knapp förlust mot Nederländerna i semifinalen. Allt kulminerade sedan med en svensk 2–1-seger mot England i bronsmatchen i Nice.

Framgångarna har gett eko i fotbollsvärlden och det svenska fotbollslandslaget är numer rankat sexa i världen på Internationella fotbollsförbundet Fifas världsrankning.

Det är första gången på två år som Sverige rankas bland de sex främsta lagen på världsrankningen.

VM-guldvinnaren USA är fortsatt rankat som nummer ett, följt av Tyskland som Sverige slog ut i kvartsfinalen. VM-tvåan Nederländerna avancerade hela fem placeringar och gick upp till tredje plats.

Frankrike och England rundar av topp fem.

Noterbart i övrigt är att Sydkorea, som förlorade samtliga matcher i VM, har slagit sig in på topp tio. Japan, VM-guldvinnare 2011 och silvermedaljörer 2015, åkte ner till elfte plats.

Nästa rankning presenteras den 27 september.

Topp tio:

1) USA

2) Tyskland

3) Nederländerna

4) Frankrike

5) England

6) Sverige

7) Kanada

8) Australien

9) Sydkorea

10) Brasilien