Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Boxaren Otto Wallin flyttar med tränaren Joey Gamache till USA i sommar.

Svenssons och Wallins tränare flyttar

Svenskbekante boxningstränaren Joey Gamache flyttar hem till USA. Med sig tar han tungviktaren Otto Wallin, som boxas om sin första titel på en gala i Sundsvall på lördag. Och även för Klara Svensson innebär det att upplägget blir annorlunda framöver.

Hur det än går för 26-årige Otto Wallin i hemstaden Sundsvall i helgen så kommer han att ta ett nytt kliv i sin boxningskarriär efteråt. Beskedet att tränaren Gamache vill flytta hem till USA från Köpenhamn, där han nu har sin bas och bland annat drillar sina svenska boxare, öppnade en ny dörr även för Wallin.

- Jag var orolig att han bara skulle flytta hem och skita i mig, men så var det inte. Han sa att han ville att jag skulle följa med och Team Sauerland (promotorn) har sagt att de tänker hjälpa mig, säger Wallin, som möter italienaren Gianluca Mandras i en kamp om WBA:s vakanta kontinentmästarbälte.

Flytten för svensken går troligtvis i juli, om alla papper hinner bli klara, och först till New York där Gamache har sin familj och bas.

- Men han vill till västkusten, för han säger att det är mest boxning där. Det blir speciellt att det är så många boxare och folk som är involverade runt omkring. Det blir en annan kultur och mycket sparring. En möjlighet att möta bra boxare på träning, det är jätteviktigt. Så det blir nästa steg i karriären.

Svensson bryter inte

Otto Wallin har samarbetat med Joey Gamache ända sedan övergången till proffs från amatör 2012. De senaste tre åren har amerikanen även tränat Klara Svensson, som förlorade sitt WBC-bälte i weltervikt i matchen mot norska suveränen Cecilia Brækhus i februari.

Svensson har inte några planer på att lämna Malmö för USA, men Gamaches flytt innebär inte heller per automatik att samarbetet tar slut.

- Det finns alla möjligheter även om Joey finns i USA i stället för Köpenhamn. Det kommer inte innebära några större bekymmer som det ser ut nu, säger Svenssons agent Patrik Andersson.

- När det blir klart med en ny match så får vi sätta oss och kolla träningsupplägg. Då är det absolut en möjlighet att man åker över och lägger sig som på ett läger borta hos Joey.

Nästa match i höst

Svensson har mest ägnat sig åt fysträning för att underhålla kroppen sedan mathen mot Brækhus. Det är klart att det inte blir någon ny match förrän tidigast i höst.

Cecila Brækhus sätter samtliga sina mästarbälten på spel igen mot argentinskan Erica Farias i Bergen den 9 juni.

- Innan det kommer vi inte fatta något beslut. Sedan får man se hur det går där. Klara har ju mött bägge och är intresserad av att ta revansch på båda om det skulle ges en chans, säger Patrik Andersson.