Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: ANDREAS L ERIKSSON
Bild: ANDREAS L ERIKSSON

Svenssons löfte till IFK-fansen

Många blåvita hade hoppat på en återkomst redan till 2019, men till nästa säsong meddelar Gustav Svensson att de förmodligen kan räkna med förstärkningen.
– Annars skulle det vara något väldigt, väldigt bra som dyker upp. Då pratar vi Barcelona eller något sådant, säger han till Sportbladet.

Gustav Svensson målades upp som en drömvärvning förra året, men innan årsskiftet stod det klart att det i stället blev ännu ett år i Seattle.

– Jag har ju alltid sagt att jag ska flytta hem men jag vet inte när det blir. Det får tiden utvisa och nu skjuter jag ju det här beslutet ett år framåt, sade han till GP då.

I en intervju med Aftonbladet utvecklar mittfältaren nu beslutet, och säger samtidigt att det mesta talar för en comeback i Blåvitt 2020.

"Jag lider med dem"

– Ja, annars skulle det vara något väldigt, väldigt bra som dyker upp. Då pratar vi Barcelona eller något sådant. Något som är otroligt svårt att tacka nej till, säger han till tidningen.

Svensson berättar samtidigt att det var extra svårt att nobba Blåvitt med tanke på situationen klubben befann sig i höstas, och att han gärna hade hjälpt.

– Jag lider med spelare, fans, tränare och hela klubben. Det är inte ett felaktigt beslut som gjort att man hamnat där man är, utan det är flera beslut och flera misslyckanden, säger Gustav Svensson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.