Svensson x 2 redo för returmöte

ANNONS

I kväll avgörs om Elfsborg skall gå vidare till andra kvalomgången i Champions League och få möta de ungerska mästarna Debrecen VSC. Första matchen mot Linsfield i Belfast slutade 0-0, vilket innebär vinna eller försvinna för Elfsborg på Borås Arena ikväll.

- Vi spelade bra i första halvlek sist, med fem hundraprocentiga målchanser, säger Magnus Haglund.

- Men vi var inte tillräckligt bra på våra lägen. Det hade varit skönt med något mål att gå på, men nu räcker det att vinna matchen hemma. Det är ett bra läge.

Som det ser ut nu kommer de spelare som stod över lördagens förlustmatch mot Djurgården borta (2-1), Anders Svensson, Mathias Svensson och Mathias Florén, att vara spelklara ikväll. Däremot är Jari Ilola fortfarande borta från spel.

ANNONS

- Det känns okej nu när jag är varm, säger Mathias Svensson om sin hälsena efter en dryg timmas träning igår förmiddag.

Och känns det bra i dag så räknar Mathias Svensson med speltid i kväll.

- Jag hoppade ju över matchen i lördags för att ha siktet inställt på den här. Så jag tror att jag spelar, om det inte blir någon reaktion på hälsenan. Men det är Magnus som tar ut laget.

Räknar med spel

Anders Svensson räknar även han med spel i kväll, trots att han går på kortison efter problem med ljumskarna.

- Det är ingenting som kommer att bli värre nu. Eventuellt släpper kortisonet, men då får man ta en ny spruta.

I lördagens förlustmatch saknades rutin, framför allt i slutet av matchen då Djurgården avgjorde på övertid. Och spelarna med tidigare erfarenhet från spel i Europa blir viktiga även i kvällens möte, som är avgörande för fortsatt spel i Champions League.

- Jag märkte det i första matchen mot Linfield att en del spelare som inte har spelat i Europa hade överdriven respekt och inte riktigt vågade, säger Anders Svensson.

För stor respekt

- I Sverige har vi ofta för stor respekt för de andra lagen när vi kommer ut i Europa. Vi måste börja tro på oss själva mer, tycker jag.

ANNONS

Även tränare Magnus Haglund framhåller det viktiga med de rutinerade spelarna i sådana här matcher.

- Det är viktigt att både jag som tränare och de erfarna spelarna avger ett lugn. Det är vi som ska absorbera de yngre spelarnas ångest, säger han.

I kväll blir det spel på hemmaplan för Elfsborg och det innebär det fruktade konstgräset på Borås Arena. Fördel Elfsborg alltså, då underlaget hör till ovanligheterna på Irland. Men efter klagomål från Linsfield har Elfsborg låtit laget få en extra träning på arenan, utöver den de har rätt till enligt regelverket.

- Det är lite klassiskt Sverige. Man fick väl dåligt samvete när de började gnälla, men det finns ju inget annat land som hade gjort det för oss, säger Anders Svensson.

- Samtidigt så har vi tränat längre tid på konstgräs, så vi ska naturligtvis ha en fördel.

ANNONS