Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: JOEL MARKLUND

Svensson vill inte hem från "semestern": "Vi ska till final"

Gustav Svensson, 31, har "semester" från klubblaget Seattle Sounders som fortfarande har sin liga igång. Men "Gurra" längtar inte tillbaka än så länge.
– Vi ska till final, säger han.

Under matchen mot Schweiz visade Seattle Sounders att Gustav Svensson blivit populär i USA. Den amerikanska klubben postade inlägg efter inlägg på Twitter om Svensson – något som huvudpersonen själv inte hade missat.

– Det är kul att de följer mig och jag har känt av det under hela resan. De har skickat väldigt mycket kärlek där borta ifrån och det är jag väldigt tacksam för. De vill mig väldigt väl och även om de vill ha tillbaka mig redan nu kanske så skickar de ändå bara kärlek och det är underbart, säger han.

LÄS MER: Lång intervju med Gustav Svensson om löftet till Blåvitt och VM-resan

Tvungen att åka tillbaka om ni går hela vägen?

– Förmodligen inte!

– Utan jag får säkert några dagar i Stockholm och sen Göteborg för nu ska vi ju gå till final.

Inför matchen mot Schweiz bjöd Gustav Svensson och Marcus Berg varandra på en lång kram. Efter matchen firade de två kompisarna segern och avancemanget tillsammans.

– Vi är jättegoda vänner och det är klart att det är lite euforiskt att få göra en sådan här resa tillsammans med en så nära vän, säger Svensson.

LÄS MER: Bergs måltorka fortsätter: "Det är skit samma"

Hur firar man att man är i en kvartsfinal?

– Genom att bara njuta lite för det var ett tag sedan vi var i kvartsfinal. Sen tog det inte lång tid i omklädningsrummet innan vi började snacka om att vi inte är nöjda med det här och att vi skulle fokusera och förbereda oss till nästa match. Den var en lite konstig känsla att ha direkt när man gått till kvarten för du vill ju fira och du är jätteglad samtidigt som du bara kan tänka på nästa match och känslan är att vi kan gå hur långt som helst och att det inte finns något stopp på hur långt vi kan gå.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.