Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: PETTER ARVIDSON
Bild: PETTER ARVIDSON

Svensson tror på avancemang: "Allt i våra egna händer"

Gustav Svensson, 31, fick följa matchen mot Tyskland från bänken. Efteråt hyllade han sina lagkamrater. – Gubbarna gör ett otroligt slit på planen, säger han.

Han fick hoppa in i premiären mot Sydkorea när resultatet skulle säkras. Mot Tyskland blev det dock en plats på bänken för Gustav Svensson som efter matchen var rejält deppig men ändå hyllade lagkamraterna.

– Det är jobbigt, otroligt jobbigt! Särskilt med det otroliga slit som gubbarna lägger ner. Jag tycker ändå vi följer vår matchplan väldigt bra och det var att ligga tajt mellan lagdelarna och inte låta tyskarna komma in där. Visst, de kommer till ett par farliga lägen men vi möter ett väldigt bra Tyskland. Sen skulle vi vara noggranna i omställningarna och straffa dem där och det gör vi bra och vi gör en bra match. Det bara jäkligt jobbigt att åka på den i sista minuten, säger han.

LÄS MER: Här urartar det efter skandalscener – jättebråk mellan Sverige och Tyskland

Riktigt tung förlust?

– Absolut! Det känns jävligt svårt att vara positiv just nu!

– Man är lite nere och alla är deppiga över resultatet. Vi gjorde en bra insats och så förlorar vi på det sättet och det är hårt. Vi hade det under kontroll i slutet även om de hade lite chanser så det var tufft att förlora på det här sättet.

LÄS MER: Tyska ursäkten efter skandalscenerna: "Bett om ursäkt"

Men hoppet lever?

– Ja, hade något sagt innan VM att om vi slår Mexiko med 1–0 så går vi vidare så hade man varit väldigt glad och köpt det. Nu ska vi möta ett Mexiko som visat att de är ett väldigt bra lag men vi spelar annorlunda jämfört med Tyskland och Sydkorea och det blir tufft för Mexiko att försöka slå oss.

– Målet var ju att gå vidare från gruppen och det målet ligger kvar.

LÄS MER: Durmaz utsatt för hot och hat efter matchen – stöttas av lagkamraterna

Känslan nu?

– Man är förbannad och det kommer ligga kvar en stund, tyvärr. Men vi har chansen och allt ligger i våra egna händer så det finns ändå något ljust där.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.