Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/22

Svensson starkast i prestigemötet

Det blev Klara Svensson som stod som vinnare i årets hetaste boxningsmatch i Sverige. Efter enhälligt beslut vann hon över Mikaela Laurén på Hovet.

Efter en lång tids snack fick det äntligen avgöras i ringen. Väl där var det Klara Svensson som var starkast. Efter enhälligt beslut tog 28-åringen hem segern på Hovet inför runt 5 000 åskådare.

– Jag är otroligt glad. Jag var tvungen att vinna, det var en sån sjuk måstematch det här, säger hon efter segern.

Matchen var jämn rakt igenom men Svensson hade ett litet övertag. Med tanke på den dåliga stämningen mellan de två inför så var stämningen efter matchen mycket god och de två kombattanterna hyllade varandra.

– All eloge och heder till Mikaela, sa Svensson som även hon hyllades av sin motståndare som inte var alltför nedslaget efter förlusten.

– Så är det i livet, man måste våga. Klara var grym. Det här är den största matchen inom svensk damboxning någonsin och jag hoppas verkligen att vi bjöd på en bra show. Förlåt till mina fans, jag fick inte ut det jag ville av min boxning i dag. Jag var trött innan jag gick in i ringen och Klara gjorde vad hon skulle, säger Laurén.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.