Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gustav Svensson är redo för comeback i blåvitt redan mot Varberg  Bild: MATHIAS BERGELD
Gustav Svensson är redo för comeback i blåvitt redan mot Varberg Bild: MATHIAS BERGELD

Svensson kan vara aktuell mot Varberg

IFK Göteborg presenterade ytterligare en hemvändare under torsdagsmorgonen och bara timmar senare var den första, officiella, träningen gjord.
– Det känns jättebra, helt fantastiskt! Det känns väldigt bra att komma hem igen, säger Gustav Svensson efter träningen.

Som GP tidigare rapporterat var det bara en tidsfråga innan Gustav Svensson skulle presenteras av klubben. Efter en tids rykte och spekulerande bekräftade till slut Blåvitt.

Gustav Svensson är tillbaka.

LÄS MER: Bekräftat: Gustav Svensson presenterad av Blåvitt

På kamratgården satt nyfikna fans och väntade på att träningen skulle dra igång. Och visst var det nyheten om Svenssons återkomst som lockat dit de flesta.

Träningen pågick i två timmar och de som tagit sig dit fick se Svensson tillbaka på Kamratgården.

Stahre: ”Alla lag behöver en sån spelare”

Det var en kort säsong i kinesiska Guangzhou City och nu senast var Svensson aktuell under EM. Ett mästerskap som också blev hans sista framträdandet i Blågult. Något Svensson meddelade så sent som för en vecka sedan.

Nu har han även gjort klart för var avslutet på karriären ska spelas, men det är ett tag till slutet. I alla fall om man ska gå efter kontraktet skrivet med Blåvitt.

Två och ett halvt år, med option på ytterligare ett år.

Gustav Svensson ska alltså fortsatt gå att se på Kamratgården fram till 2023, och kanske även under 2024.

På måndag väntar Varberg borta för IFK och efter torsdagens träning är det, som vanligt, en kryptisk Mikael Stahre som varken bekräftar eller dementerar om Gustav Svensson får sin comeback redan mot Varberg.

– Det är många dagar kvar så vi får se. Han ser fit och bra ut i alla fall, det är inte många veckor sedan han var med och spelade i EM, sen är det ett tag sedan han spelade en full match men någon gång ska det bli det också, säger Stahre och lägger till.

– Vi spelar ju på måndag så då får vi se om han är redo på startelvan eller inte.

Även om Stahre håller måndagens trupp för sig själv så är han nöjd över att ha Svensson tillbaka i laget.

– Utan att han ens har gjort sin första match här så tycker jag att han är en väldigt bra spelare. Gustav är en sån spelare som gör andra spelare bättre, alla fotbollslag behöver en sån spelare och han är extremt skicklig som den typen.

LÄS MER: Gustav Svensson hemma igen efter krångel

LÄS MER: Fem punkter efter IFK Göteborgs värvning av Gustav Svensson

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.