Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Gustav Svensson tränar under fotbollslandslagets pågående turné i Abu Dhabi.

Svensson: I mina ögon är inget klart

IFK Göteborgs och landslagets mittfältare Gustav Svensson dementerar övergången till Guangzhou R&F. -Jag vill göra en sak klar och det är att jag inte är klar för någon klubb. Jag tillhör fortfarande IFK Göteborg, säger han.

Nyheten om att Svensson lämnar allsvenskan kom ut under fredagen. På sin hemsida bekräftade IFK Göteborg att klubben är överens med Guangzhou.

Övergången är värd runt fem miljoner kronor.

Svensson, som just nu är med landslaget på vinterturnén i Abu Dhabi, fick ägna kvällen och lördagsmorgonen åt att berätta för gratulerande kompisar att inget är klart.

-Jag har fått ett erbjudande och ska åka dit och kolla. Fram tills alla papper är skrivna kommer jag att vara Göteborgs spelare.

Vill se allt

TT: Frustrerande att det hela basunerades ut som klart?

-Ja, alla ringde och grattade och jag hade inte fått chansen att berätta för någon att det ens fanns ett intresse, säger han.

TT: Är det bara en påskrift som saknas?

-Det är jag som ska bestämma mig. Jag får åka dit och känna vad magkänsla säger. Tills jag har bestämt mig är ingenting klart. Jag vill se allt från klubbstugan, till arenan, till staden. I mina ögon är inget klart.

Ingen aning

TT: Kort och gott, du har endast ett erbjudande att ta ställning till?

-Exakt. Att klubbarna är överens är inget att hymla om, men jag vill åka dit och kolla och sedan bestämma mig för hur det blir. Trivs jag jättebra kanske jag skriver på där, men jag har ingen aning om hur det blir. Jag är så pass intresserad att jag åker dit och är det bra kommer jag förmodligen att skriva på.

Svensson kom in i landslagstruppen i höstas i samband med EM-kvalet mot Moldavien och fick speltid. Han var även med i playofftruppen mot Danmark och fick göra ett nytt inhopp. I sommar hägrar en plats i EM-truppen.

TT: Inte rädd för att spel i Kina försämrar dina landslagschanser?

-Vi har inte pratat om det men det har jag svårt att tro. Det är ändå så pass bra fotboll och lätt att följa via internet.