Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gustav Svensson i centrum för Seattle-spelarnas jubel. Bild: Troy Wayrynen/USA Today/Reuters/TT
Gustav Svensson i centrum för Seattle-spelarnas jubel. Bild: Troy Wayrynen/USA Today/Reuters/TT

Svensson hjälte för Seattle

Gustav Svensson nickade sitt Seattle till semifinal i MLS-slutspelet.
Där kan landslagsmittfältaren få möta en landsman – Zlatan Ibrahimovic.

Det finns mer än en svensk målgörare kvar i slutspelet i nordamerikanska MLS.

När Seattle tog sig an Real Salt Lake i lagets kvartsfinal avgjorde Gustav Svensson tillställningen med ett snyggt nickmål. På en hörna i den 64:e minuten sprang sig Svensson fri och kunde ostört nicka in bollen till 1–0.

Målet var svenskens allra första för säsongen, och kunde inte ha kommit lägligare. Seattle hade fört spelet hela första halvlek, men gästerna kom ut stärkta efter halvtidsvilan och hade fram till Svenssons mål varit bäst i den andra halvleken.

Zlatan nästa?

Några mål fick Salt Lake aldrig till, i stället fastställde Nicolás Lodeiro slutresultatet 2–0, nio minuter före ordinarie tids slut.

Svensson kan därmed eventuellt blicka fram mot ett svenskmöte i semifinalen. Där ställs Seattle nämligen mot vinnaren mellan Los Angeles FC och Zlatan Ibrahimovics LA Galaxy.

Den matchen spelas natten mot fredag, svensk tid.

Gustav Svensson är aktuell för en återkomst till IFK Göteborg nästa säsong. I en tidigare intervju med GP har Svensson sagt:

– Jag vill ge tillbaka till Blåvitt, hjälpa klubben, fansen och ledarna att få upp klubben på rätt köl igen. Jag vill inte komma tillbaka avdankad utan ha en hunger och vara tillräckligt bra för att hjälpa till.

Så sent som under hösten har Svensson också uttryckt att Blåvitt är hans förstaalternativ när det är dags att lämna MLS.

– Ja, annars skulle det vara något väldigt, väldigt bra som dyker upp. Då pratar vi Barcelona eller något sådant. Något som är otroligt svårt att tacka nej till, har mittfältaren sagt till Sportbladet.

Martin Yngve/TT