Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Bildbyrån

Svensson, Burman och Haag klara för OS

Oskar Svensson inledde säsongen med att besegra de bästa ryssarna. Sedan dess har det gått utför. På onsdagen fick den 22-årige sprintspecialisten ändå en OS-biljett och han får sällskap i längdskidtruppen av Jens Burman och Anna Haag.

Sveriges OS-trupp till Pyeongchang växer. Längdskidåkarna Anna Haag, Jens Burman och Oskar Svensson får varsin biljett till Sydkorea.

Svensson vann Sverigepremiären i sprint i Gällivare i stark konkurrens – de bästa ryssarna var på plats och precis som i OS var det klassisk stil som gällde – men blev sedan sjuk och säsongen har inte alls blivit vad han tänkt sig.

22-åringen är uttagen som framtidsman men åker inte till Sydkorea som turist. Han har som bäst varit fyra i världscupen men om han får köra sprinten i Sydkorea är målet till och med högre än så.

I OS är det bara medalj som räknas och det kommer jag att gå för, sade Svensson efter fullträffen i Gällivare i november.

Stark på upploppet

Tidigare har han haft problem med att orka genom en hel sprinttävling. Dessutom har banor med långa springbackar, som den i Pyeongchang, inte varit någon favorit.

Svensson har lagt upp träningen för att åtgärda svagheterna och om han hänger med långt in i loppen ökar chanserna ordentligt.

Min starkaste sida är spurten och det är på upploppet det mesta avgörs, säger han.

Fokus på stafett

Haag blev femma på en av etapperna i klassisk stil i Tour de Ski och är i första hand uttagen med tanke på stafetten. Stafettfokus gäller även för Burman, som den här säsongen inte har lyckats alls i världscupen.

Sedan tidigare var nio längdåkare klara för spelen i Pyeongchang: Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Hanna Falk, Ida Ingemarsdotter, Ebba Andersson, Marcus Hellner, Calle Halfvarsson, Teodor Petersson och Daniel Rickardsson.