Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Svenskt VM-guld i damernas sprintstafett

Ingen Linn Svahn.
I stället var det Jonna Sundling som, tillsammans med Maja Dahlqvist, levererade och säkrade ett svenskt VM-guld i sprintstafetten.
– Det är fantastiskt kul, säger Sundling i SVT.

Regerande världsmästaren Sverige var favoriter till sprintstaffetguldet i skid-vm i tyska Oberstdorf. Och tidigt visade Maja Dahlqvist och Jonna Sundling att man såg ut att kunna hålla för trycket.

Dahlqvist, som var med i det vinnande laget 2019, gjorde precis som hon gjorde i semifinalen och växlade över till Sundling som etta. Sundling såg i sin tur till att ge Dahlqvist samma utgångsläge.

Schweiz utmanade

På det fjärde av sex varv gjorde Sundling ett ryck och gav Dahlqvist ett försprång på 1,6 sekunder.

Men det skulle bli jämnt ända till slutet.

Schweiziskan Nadine Fähndrich gjorde sitt yttersta för att utmana men Jonna Sundling stod emot och kunde spurta hem guldet till Sverige. Schweiz blev tvåa och Slovenien trea.

– Jag tycker vi gjorde det bra. Vi hade en plan att vara offensiva och det höll hela vägen in i mål. Det var kul att lyckas med det sista varvet. Maja gjorde det bra och gav mig ett bra utgångsläge, säger Jonna Sundling i SVT.

– Vi körde på. Båda tyckte att det kändes bra, men det var ändå att man ville att de skulle släppa ännu mer så det var nervigt hela vägen in i mål, säger Dahlqvist.

Sundlings andra VM-guld

Därmed kan Sundling runda av veckan med att återigen fira högst upp på pallen. Hon vann även den individuella sprinten i torsdags. Dahlqvist fick i sin tur revansch efter att ha åkt ut i semifinal i torsdags.

– Det är fantastiskt kul, säger Sundling i SVT.

För Norge blev det ett rejält misslyckande då man endast blev sexa.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.