Svenskt medaljregn och världsrekord i styrkelyft

Guld, silver och brons. De svenska tjejerna skördade stora framgångar i styrkelyfts-VM i Texas. - Jag är jätteglad och väldigt stolt, säger Sofia Loft, som tog sitt tredje raka VM-guld.

ANNONS
|

Under helgen avgjordes styrkelyfts-VM i Texas, USA. Och på damsidan blev det stor succé för Sverige och inte minst för Göteborg kraftsportklubbs tjejer. Sofia Loft togsitt tredje raka VM-guld i klass 52-kilosklassen. Efter att ha tagit 150 kg i knäböj, 92,5 kg i bänkpress och 175 kg i marklyft kunde hon inte bara titulera sig som världsmästarinna utan resultaten innebar också att hon satte nytt världsrekord i totalt antal kilo i en serie.

- Jag är jätteglad och väldigt stolt. Jag hade nästan svårt att tro att jag skulle kunna försvara guldet, så det känns skönt att det gick vägen.

ANNONS

Vad är det som gör att du lyckas ta ditt tredje raka VM-guld?

- Det har varit ett väldigt bra år för mig, där allting har stämt. Jag har fått träna på bra och under tävlingen nu fick jag väldigt bra coachning också, med viktval och sådär.

Om du jämför med dina tidigare guld, hur tufft var det att vinna det här?

- För varje mästerskap som går så blir det tuffare och tuffare konkurrens. Jag håller det här väldigt högt.

Efter tre raka guld, hur fortsätter man att motivera sig?

- Det är ganska lätt. Man vill alltid bli starkare. Nu vill jag bara njuta av det här, sedan får vi se om man kanske byter viktklass eller något. Jag kommer hålla på så länge jag tycker det är kul.

Och Loft var inte den enda tjejen i det svenska laget som imponerade stort. I 73-kilosklassen slutade lagkompisen i Göteborg kraftsportklubb,Isabella Von Weissenberg, på silverplats efter att hon bland annat hade putsat till sitt tidigare personbästa, som också varvärldsrekord, i knäböj. Weissenbergs serie slutade med 188 kg i knäböj, 97,5 kg i bänkpress och200 kg i marklyft.

Jenny Adolfsson, som ärkänd som gladiatorn Kitsune i tv-programmetGladiatorerna, slutade trea ochtog därmed brons i 63-kilosklassen.

ANNONS

Se hela resultatlistan här:

ANNONS