Det svenska guld-laget i München.
Det svenska guld-laget i München. Bild: Svenska bowlingförbundet

Svenskt EM-guld i bowling

Brons i måndags – guld på onsdagen. Det har gått bra för Sveriges Partille-betonade lag under bowling-EM i München.

ANNONS
|

I måndags bärgade Mattias Olsson, Adam Andersson och Mattias Wetterberg, som alla representerar Partille-klubben Pergamon, svenskt EM-brons i 3-manna i bowling-EM i München.

I 5-manna var det återigen ett Pergamon-präglat svenskt lag som slogs om medaljer.

Efter att ha tagit sig igenom ett tufft kval väntade Danmark i semifinalen, en semifinal som slutade 1072-1030 till Sverige.

I onsdagens final mötte Sverige med Pontus Andersson (Team Clan), Martin Larsen (Team Pergamon), Mattias Olsson (Team Pergamon), William Svensson (BK Kaskad), Mattias Wetterberg (Team Pergamon) och reserv Adam Andersson (Team Pergamon) i laget hemmanationen Tyskland och vann klart med 1051-973.

– I semifinal och final så bowlar vi helt enkelt bättre än motståndet samtidigt som vi hela tiden krigar för varje pinne. Vi har inte många dåliga slag eller misstag och det gör att vi vinner idag, säger William Svensson till Svenska bowlingförbundet.

ANNONS

Guldet är Sveriges första i EM sedan 2007 och det femte svenska lag-guldet någonsin. Pergamon-bowlaren Martin Larsen var med när det senaste guldet bärgades för 12 år sedan.

– Det är värt allt slit, både här nere och hemma. Det är en grym laginsats idag, jag är stolt över grabbarna, säger han till förbundet.

ANNONS