Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Josefin Olsson. Arkivbild.

Svenskseglare i topp på Rivieran

Svenskorna Lisa Ericson och Hanna Klinga vann världscupseglingen i 49:er FX i Hyères på den franska Rivieran. Svenskorna, som var i en knapp ledning före brasilianskorna Martine Soffiatti Grael och Kahena Kunze inför avslutningen, pallade pressen och seglade därmed upp som ett av Sveriges medaljhopp i OS i Rio de Janeiro.
- Väldigt bra, ett fint kvitto inför OS i sommar, säger seglingslandslagets förbundskapten Magnus Grävare på telefon till TT.

Josefin Olsson, ett annat blågult medaljhopp i Rio-OS, fick nöja sig med en andraplats i laser radial.

- Det var regnigt och blåsigt och nästan ingen vind alls. Josefin kom efter i starten och belgiskan ( Evi Van Acker) som vann tog starten och kunde bevaka hela vägen in i mål. Men Josefin visade att hon är med och slåss i toppen.

I 470 blev Anton Dahlberg och Fredrik Bergström, som låg på tredje plats inför avslutningen, dömda till två straffsvängar och hade inget med tätstriden att göra.

- Alldeles på mållinjen kom den argentinska besättningen och trängde sig emellan. Enligt mig blev svenskarna bortdömda, men det är domaren som dömer. På hela taget har det varit en bra vecka med fina resultat.