Svenskpräglad Nashvilleseger i natt

Nashville har värvat upp, och det är svenska stjärnorna som visar vägen. Starkast av alla lyste Filip Forsberg i Nashvilles 4–3-seger mot Chicago.

ANNONS
|

Skador har hållit både Filip Forsberg och Viktor Arvidsson tillbaka från spel i topptippade Nashville senaste månaderna. Men nu är duon tillbaka med besked, och har hjälpt Nashville att åter lyfta i NHL-tabellen.

Mot Chicago i natt låg de bakom det mesta, när Nashville till slut vann på övertid. Viktor Arvidsson gjorde 2–1 sent i första perioden innan Filip Forsberg tog över showen.

Först gjorde Forsberg 3–1 sent i andra perioden, vilket inte skulle räcka, visade det sig. Chicago kom nämligen tillbaka efter en sen 3–3-kvittering av Artem Anisimov, och förlängning väntade.

Väl där avgjorde just Forsberg, med assist från såväl Mattias Ekholm och Calle Järnkrog. Ett tvättäkta svenskmål, med andra ord.

ANNONS

I och med segern närmar sig det på förhand favorittippade laget åter toppen i västra konferensen, tre poäng bakom Calgary Flames.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS