Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mattias Falck och Kristian Karlsson får spela dubbelfinal i Soc.

Svenskpar kopierade legendarernas bedrift

20 års väntan är över. I den helsvenska semifinalen i Swedish Open vann Mattias Falck och Kristian Karlsson – och är första svenska par i final sedan Jan-Ove Waldner och Jörgen Persson.

Redan efter kvartsfinalerna stod det klart att det skulle bli blågult i finalen i Soc-pingisen i Erikdalshallen för första gången sedan 1998, eftersom Falck och Karlsson skulle möta Anton Källberg och Truls Möregårdh i semifinal.

Det var nära att ungdomarna, 21-årige Källberg och 16-årige Möregårdh, snuvade 27-åringarna Falck och Karlsson på finalplatsen. I fjärde set hade Källberg och Möregårdh chansen, men tog den inte. De ledde med 2–1 i set och från underläge 4–8 gick de fram till 10–8, men lyckades inte avgöra på någon av de två matchbollarna.

- Jag spelade för dåligt i skiljeset, säger Anton Källberg, som trots allt är nöjd med det spel som de presterat i dubbel under Soc.

I stället var det Falck och Karlsson som, efter att ha räddat hem fjärde set, styrde spelet och till slut vann med 11–6.

- De spelade moget och pressade oss. Vi var bra i det korta spelet och returspelet och det avgjorde, sade Kristian Karlsson.

I söndagens final i Soc ställs de mot Liao Cheng-ting/Lin Yun-Ju, Taiwan.