Nicklas Bäckström firar med lagkamraterna i Washington.
Nicklas Bäckström firar med lagkamraterna i Washington.

Svenskmålen haglade i NHL

Svenskarna hade en strålande dag på jobbet i NHL-ishockeyn. Nicklas Bäckström i Washington var en av många svenska målskyttar.

ANNONS
|

Trots 36 räddningar av Henrik Lundqvist, och ett mål av Jesper Fast, förlorade New York Rangers mot Washington.

Bäckström gjorde ett mål inför hemmapubliken. Han spelade senare även fram till kanadensiske lagkamraten Tom Wilson, som fastställde slutresultatet 4–2.

- De senaste fem, sex matcherna har vi haft en sådan bra arbetsmoral, snabbhet och beslutsamhet, säger Wilson enligt AP.

ANNONS

Washington har nu vunnit fyra raka matcher.

Åtta svenskmål

Även Rangers har annars haft flyt på sistone och bara förlorat två av de åtta senaste matcherna. Lundqvist var tillbaka i målet efter att ha missat segern nyligen mot Pittsburgh på grund av sjukdom.

- När de anstränger sig är de ett bra lag. De är bra hemma. När de sätter fart gör de det svårt för oss, säger Lundqvist, enligt AP.

Även Washingtons André Burakovsky var tillbaka på isen efter att ha missat 20 matcher på grund av en bruten tumme.

Avgjorde på övertid

Svenska spelare höll sig framme i fler matcher. Under fredagskvällens omgång, med bara fem matcher, gjorde svenskar totalt åtta mål.

Vegas besegrade till slut Nashville efter straffar. William Karlsson gjorde ett av Vegas fyra mål. Calle Järnkrok, framspelad av svenskduon Filip Forsberg och Pontus Åberg, och Viktor Arvidsson stod för två av Nashvilles fyra mål. Först i sjätte straffomgången avgjorde Reilly Smith matchen.

Gustav Forsling avgjorde i förlängningen när hans Chicago segrade över Buffalo, med 3–2. Han noterades även för två assist.

ANNONS

Columbus slog New Jersey med 5–3, och Alexander Wennberg stod för ett av vinnarlagets mål. Marcus Johansson var en av målskyttarna för New Jersey.

TT

ANNONS