Ståle Solbakken lämnar FC Köpenhamn efter sju år.
Ståle Solbakken lämnar FC Köpenhamn efter sju år. Bild: WOLFGANG RATTAY

Svenskklubben sparkar ikoniske tränaren

Han har varit synonym med klubben som varit Nordens dominant i ett decennium. Nu sparkar FC Köpenhamn Ståle Solbakken.

ANNONS
|

2013 efterträdde Ståle Solbakken Roland Nilsson på posten som tränare för FC Köpenhamn. Sedan dess har norrmannen blivit något av en institution i den danska huvudstadsklubben.

Han har tagit FCK till åtskilliga gruppspel i Europa och slagit flera storlag.

Nu tvingas han lämna klubben han verkat i under två sejourer och totalt 12 år.

– Alla i FCK tackar Ståle för ansträngningen han har gjort och de resultat han har skapat. Vi måste dock konstatera att resultaten 2020 inte har varit tillfredsställande och det tar vi nu konsekvenserna av, säger klubbens ordförande Bo Rygaard till FCK:s hemsida.

ANNONS

Ersättare blir tills vidare den tidigare FCK-kaptenen William Kvist och U19-tränaren Hjalte Bo Børregaard. I FC Köpenhamn spelar de svenska landslagsspelarna Pierre Bengtsson och Karl-Johan Johnsson till vardags.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS