Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Svensken skadad – drar sig ur VM

Tiokamparen Fredrik Samuelsson hoppar av VM – mitt i sin tiokamp. En fotskada stoppar svensken från att fortsätta. – Det är sjukt trist, säger han.

Fredrik Samuelsson inledde tiokampen svagt och låg efter fredagens förmiddagspass en bra bit efter sitt egna personliga rekord – och låg på 26:e plats av 32 tävlande.  

Fredagen skulle fortsätta med höjdhopp för mångkamparna – då tvingades Samuelsson ställa in resten av VM på grund av skada. Smärtan sitter på utsidan av höger fot.

– Det är en rejäl smärta. Det började komma vid längden. Kulan funkade även fast det kändes. Jag visste det skulle bli tufft i höjden.

Efter att ha blivit tejpad av medicinsk personal gjorde 22-åringen två uppvärmningshopp. Han kunde dock snabbt konstatera att det inte skulle bli något mer tävlande. 

– Det funkade inte. Efter längdhoppet så kände jag att det var svårt genomföra höjd, häck och 1500 som är så stora påfrestningar på foten, säger han. 

Tidigare i sommaren hade han ont i knä, skenben och vad i samma ben. Nu när det var dags för VM kom ett helt nytt smärtområde – och Samuelsson tvingades för första gången i sitt tävlingsliv bryta en tiokamp. 

– Det har gått bra varje mästerskap och så kommer man hit och tvingas bryta. Alla tiokampare går igenom det här men det är väldigt trist att det ska ske i ens första VM, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.