Alexander Köll slog ut tre tänder när han slog sitt egna knä mot ansiktet i en krasch i Val d'Isere.
Alexander Köll slog ut tre tänder när han slog sitt egna knä mot ansiktet i en krasch i Val d'Isere. Bild: THOMAS BACHUN

Svensken i otäck krasch på träningen

Alpinskidåkaren Alexander Köll kraschade under träningen på torsdagen och slog ut tre tänder. Han riskerar nu att missa morgondagens Super-G i Val d'Isere.
– Det kommer nog att bestämmas om han kör eller inte först i morgon, säger Ulf Emilsson till SVT Sport.

ANNONS
|

Det var under träningen på torsdagen som Köll ramlade i backen och slog sitt eget knä upp i munnen och slog ut tre tänder när han kraschade in i nätet.

– Tänderna är temporärt fixade, det gjorde vi i går. Annars är han väl allmänt mörbultad och känner kanske att han precis blivit överkörd av ett tåg, säger svenska farttränaren Ulf Emilsson till SVT Sport.

Köll avstod från att träna under fredagen och man lämnar det till i morgon för att bestämma om han ska köra morgondagens tävling.

– Han var ute för besiktning i dag och hade väl tänkt åka men insåg att det är bättre att spara sig lite grann, säger Emilsson till SVT Sport.

ANNONS

Utöver Alexander Köll finns Felix Monsén från Sverige som båda är tänkta att köra super-G under lördagen och störtlopp på söndagen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS