Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Svenske VM-åkaren slutar – 24 år gammal

Carl Quicklund representerade Sverige i både VM i Falun 2015 och Tour de Ski 2016, men nu lägger den lovande längdåkaren av - endast 24 år gammal. "Det var känslomässigt att ta beslutet", skriver han i sin blogg.

Carl Quicklund, 24, har varit en av svensk längdåkning stora framtidshopp under flera år och har inlett säsongen stark med en pallplats i Bruksvallarna som höjdpunkt. Därför kommer beskedet att Quicklund lägger skidkarriären åt sidan som en överraskning för många.

"För de flesta kanske detta kommer som en blixt från en klar himmel. Men för mina närmaste kommer det nog inte som en överraskning, de både förstår och stöttar mitt beslut", skriver Quicklund i sin blogg.

Orsaken till beskedet är en ovanlig armskada som gör att han får problem med syretillförseln till armen, vilket gör att den ofta domnar bort. Quicklund har tvingats till operation vid ett flertal tillfällen och känner nu att det blivit för mycket.

– Jag pallar inte mer. På slutet har det varit väldigt mycket strul. Den senaste tiden har jag inte kunnat träna i klassiskt på distanslopp. Det håller inte. Man kan inte tävla på den nivå jag vill vara på med en handbroms i, säger Quicklund till Expressen.

  

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.