Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Svenske världsstjärnan upprörd: "Fasen inte ok!"

Ett reportage i SVT om en utsatt hästtjej har fått stor spridning i sociala medier och när det nådde den svenske dressyrstjärnan Patrik Kittel reagerade han starkt. – Man kan ju få men för livet, säger han.

En publicering av SVT Västernorrland som handlade om en ung hästtjej som mobbats i sociala medier fick bland andra den svenske världsstjärnan i dressyr, Patrik Kittel, att reagera.

På Facebook visade han sitt stöd för den utsatta tjejen.

Fasen inte ok!! alla har rätt att må bra och ha kul med hästar”, skriver han.

–  Man kan ju få men för livet och jag skrev mitt inlägg för att jag tycker att det är viktigt att vi som medmänniskor för en dialog på ett vettigt och mjukt sätt, säger Kittel till SVT.

Har själv mobbats

Kittel är rankad bland de tio bästa dressyrryttarna i världen men även han har fått utstå mobbing i ung ålder på grund av att han som kille ägnade sig åt hästsport.

– Personligen tog jag inte åt mig så mycket för jag hade så enorm glädje av mina hästar. På den tiden fanns inte heller sociala medier så det var på en annan nivå på den tiden.

Men Kittel är inte ensam ridsport-profil att visa sitt stöd.

– En duktig hoppryttare som rider höga klasser och har flera tusen följare har också skrivit om det här och hört av sig till min flicka. Det betyder jättemycket. Både för min dotter och för många andra, tror jag, säger mamman till den utsatta flickan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.