Tommy Macias och landslagschefen Robert Eriksson efter OS-uttåget.
Tommy Macias och landslagschefen Robert Eriksson efter OS-uttåget. Bild: Pontus Lundahl/TT

Macias besvikelse – medaljchansen borta

Han kom till Tokyo som färsk VM-tvåa och svenskt medaljhopp. Men OS blev en besvikelse för Tommy Macias. Medaljdrömmen sprack redan i andra matchen.

ANNONS

– Det här är stora målet som jag satsat på lång lång tid så det är surt att förlora så tidigt, säger Macias.

Mötet med Kosovos Akil Gjakova i åttondelsfinalen blev för tufft och slutade med förlust för svensken.

"Det var tufft"

Matchen avbröts en kort stund då Macias började blöda från ett sår på bröstet. Efter snabb omplåstring fortsatte matchen, och svensken var på offensiven.

– Jag kunde ju se hur han backade hela tiden. Han backade ju i fyra minuter och kände att han är rädd för mitt grepp. Men det gick inte, säger han.

– Nu är jag bara besviken och känner att det tar slut så snabbt.

ANNONS

Tidigare på dagen besegrade Macias Victor Scvortov, Förenade Arabemiraten, i första omgången med 10–1 i Nippon Budokan, Tokyos mytomspunna kampsportsarena. Scvortov bjöd på hårt motstånd men svensken lyckades vända matchen till sin fördel i sista stund.

– Det var tufft, säger Macias.

Inga medaljer än

För bara en dryg månad sedan tog Macias VM-silver i 73-kilosklassen. 28-åringen sade då att medaljen kan ge honom självförtroende till OS.

Sedan tidigare har 28-åringen tagit EM-guld, två EM-brons och flera guldmedaljer på världstouren. Nu får han vända hem utan medalj.

– Jag har hållit på med judo en lång tid och jag vet förutsättningarna och hur det är i varje tävling. Ibland förlorar man första matchen, ibland går man hela vägen.

Fakta: Sverige medaljlöst - än så länge

Sverige har aldrig tagit en OS-medalj i Judo.

Men än finns chansen att överraska i Tokyo.Tre svenska judokas är fortfarande kvar i OS:

Robin Pacek i 81-kilosklassen på tisdag.

Anna Bernholm i 70-kilosklassen på onsdag.

Marcus Nyman i 90-kilosklassen tävlar även han på onsdag.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS