Anders Nilsson räddade 46 skott när Buffalo slog Pittsburgh med 2–1.

Svenske målvakten stoppade Crosby

Anders Nilsson blev stor matchhjälte för Buffalo när laget besegrade Pittsburgh med storstjärnan Sidney Crosby i NHL–hockeyn.

|

Den svenske målvakten motade hela 46 skott och släppte bara in ett mål när Buffalo vann med 2-1 på straffar.

- Vi behövde verkligen två poäng i dag för att bryta vår förlustsvit. Det var tur att vi kunde göra det i kväll, säger Anders Nilsson till nhl.com.

Ersatte Lehner

Nilsson fick chansen att hoppa in som förstemålvakt istället för landsmannen Robin Lehner och räddade hela 18 skott bara i den första perioden. I straffläggningen betvingade han stjärnor som Sidney Crosby och Jevgenij Malkin innan Cal O'Reilly kunde avgöra för Buffalo.

- Han gjorde några riktigt avgörande räddningar, men jag tycker att det bästa var hans säkra och lugna agerande i målet. Han spred lugn och såg inte ut att bli stressad när pucken dök upp i målgården. Man behöver höja sig för att slå Pittsburgh och det gjorde han i kväll, säger Buffalos tränare Dan Bylsma till nhl.com.

Edmonton-rookien Oscar Klefbom gjorde sitt andra mål i NHL-karriären i vinstmatchen mot Dallas, som slutade 5–2.

Hatrick av McDavid

Klefboms andra mål på lika många matcher kom vid 5.21 i andra perioden efter att pucken studsade mot av en av Dallas försvarare. Klefboms skott träffade Dallasbacken Patrik Nemeths skridsko och landade i nätet som lagets 3–0-mål.

Den målgivande passningen kom från Anton Slepysjev.

Matchens största insats gjorde Connor McDavid, som gjorde sitt första NHL-hattrick i matchen, med ett mål i varje period. Han har spelat tio matcher utan att göra ett enda mål innan han nu slog till med tre i samma match.

McDavids första mål var också matchens första vid 2.57 i första perioden. Hans sista mål blev matchens sista vid 6.51 i tredje.