Svenske Felix Francois fick bäras ut på bår under Nordenkampen

Tre löpare kolliderade under Nordenkampen.
Svenske Felix Francois fick sedan bäras ut på bår.
– Det finns risk för allvarlig skada, säger Kajsa Bergqvist till SVT.

ANNONS
|

Vi hade kommit till Nordenkampens sista lopp. I Karlstad återstod bara herrarnas 800 meter – och redan 16 sekunder in utbröt fullständigt kalabalik.

Tre löpare krokade i varandra och föll till marken, av dessa var två svenskar. Alexander Lundskog reste sig snabbt men slutade sist, svenske Felix Francois samt danske Kristian Uldbjerg Hansen fick avbryta loppet.

– Nej, nej, nej! Jobbiga bilder att titta på och en riktigt trist avslutning på en väldigt bra dag i Karlstad, utbrast SVT:s kommentator Niklas Nord i sändning.

Lundskog sammanfattar hur han upplevde situationen:

– Dansken ville in där det inte riktigt fanns någon lucka och han hade lite högre fart. Det kändes som att han var på väg in i Felix, kanske trampade han på honom, men sedan föll folk plötsligt som käglor. Jag hoppas att det inte är så illa med Felix för det såg inte bra ut om jag ska vara ärlig, säger han till SVT.

ANNONS

Tvingades sy

Francois, som tävlar för Örgryte, försökte fullfölja loppet men tvingades snabbt inse att foten inte ville bära honom. Medicinsk personal fick ta sig på löparbanan för att se över honom och linda den vänstra hälsenan.

Till sist fick han bäras ut på bår.

Förbundskapten Kaja Bergqvist lämnar efter tävlingen dystra besked om löparen.

– Det är hälsenan. Han tvingades sy med många stygn redan på plats, men kunde sedan lämna arenan. Det finns risk för allvarlig skada och en magnetkameraundersökning får visa om hälsenan är av, säger hon till SVT.

Det svenska lägret övervägde att lämna in en protest men backade i sista stund.

Norrmannen Ole Jakob Hösteland Solbu vann loppet.

LÄS MER:Premiär för Gothenburg Games – då visade stjärnorna klass

LÄS MER:Armand Duplantis står över EM i Turkiet

LÄS MER:Andreas Kramer återvänder till hemstaden – för nya tävlingen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS