Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Svenske backen till England

Pontus Jansson har skrivit på för klassiska klubben Leeds. 25-åringen är lånas ut från Torino under säsongen.

25-årige Pontus Jansson är den tionde värvningen in i truppen i år. Den forne Malmö FF-spelaren har haft det svårt att få det att lossna i Italien sedan övergången 2014.

- Det känns väldigt bra att vara här, säger han till Leeds hemsida

Han har tidigare spelat under Leeds assisterande tränare Pep Clotet Ruiz i Malmö och fick höra om intresset för tre, till fyra dagar sedan. Den spanske tränaren har även varit huvudtränare för Halmstad BK. 

- Jag känner Pep väl från min tid i Malmö för två, tre år sedan. Han är en bra människa och en bra tränare. Jag behöver spela regelbundet och jag vet att Leeds är en storklubb med stora ambitioner - de har också många fans i Sverige, säger han.

Leeds har förlorat sina två inledande matcher i näst högsta ligan League Championship, men Pontus Jansson pratar i artikeln om glansdagar som Premier League-segern 1992. Han kan debutera i Yorkshire-derbyt mot Sheffield Wednesday på lördag.

 

- Jag vill hjälpa Leeds tillbaka till Premier League så snart som möjligt. Jag är en aggressiv försvarare som alltid ger mer än hundra procent för laget jag spelar för.

Pontus Jansson har åtta landskamper på meritlistan, och var även med i truppen i årets fotbolls-EM, och 15 framträdanden i Serie A. Han vann SM-guld med Malmö FF 2013. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.