Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Washingtons Nicklas Bäckström gör mål.

Svenskduon stoppade Vegas svit

Tre raka segrar – sedan tog det stopp för nykomlingen från Las Vegas. Detroit vann med 6–3 och kan tacka svenskarna för segern. Henrik Zetterberg stod för fyra poäng, ett mål och tre assist, och Gustav Nyquist slog till med två mål och en assist.

- Det var väldigt roligt att spela här. Stämningen var hög redan under uppvärmningen och sedan blev det ju rena partyt på läktarna. Jag blev riktigt inspirerad, sade kapten Zetterberg till Aftonbladet.

Vegas ledde med 3–2, men Detroit gjorde fyra raka mål i den tredje perioden.

Zetterberg – som gjorde Detroits andra mål – spelade fram både till 3–3 och 4–3 och sedan slog Gustav Nyquist in 5–3 med sitt andra mål för kvällen.

Detroit i topp

Zetterberg har gjort sju poäng (tre mål+fyra assist) på de fem första matcherna medan Nyquist gjorde sina första mål för säsongen.

- Det känns så klart bra att få in några puckar, men jag håller med "Zäta", det var verkligen roligt att spela här, sade Nyquist vars Detroit leder den östra sidan i NHL med åtta poäng på fem matcher.

Bakom skuggar Washington på sju poäng och Nicklas Bäckström var lika vass som Zetterberg och gjorde ett mål och tre assist i segermatchen borta mot New Jersey, 5–2. Förlusten var New Jerseys första efter tre inledande segrar och lagets stjärnskott Jesper Bratt gick för första gången poänglös av isen.

- Hela laget spelade bra i kväll. Vi hade en bättre struktur på spelet och höll ihop det och spelade bättre defensivt. När vi spelar snabbt så är det svårt för andra lag att skapa chanser, säger Bäckström till AP.

Tungt för "Henke"

Bäckström stod för ett mål i numerärt överläge. Han passade dessutom fram till båda TJ Oshies mål och till Alexander Ovetjkins enda.

"Klart att det är roligt att det rasslar till med lite poäng, men det viktiga är att vi vinner. Det här var en riktigt skön seger", skriver Bäckström i ett sms till Aftonbladet.

New York Rangers fortsätter att spela dåligt. Columbus vann med 3–1 hemma, trots att Henrik Lundqvist i Rangersmålet gjorde hela 40 räddningar. Rangers har nu förlorat fyra av de fem matcher laget spelat den här säsongen.

I Colorado bidrog Gabriel Landeskog till segern mot Anaheim genom att sätta lagets första mål. Slutresultatet blev 3–1.