Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Alex Norén slår ut på första rundans 17:e hål under den pågående PGA-tourtävlingen i La Quinta, Kalifornien.
Alex Norén slår ut på första rundans 17:e hål under den pågående PGA-tourtävlingen i La Quinta, Kalifornien. Bild: Marcio Jose Sanchez/AP/TT

Svenskduon klarade kvalgränsen i La Quinta

Henrik Norlander spelade upp sig under andra dagen av PGA-tävlingen i La Quinta, Kalifornien. Svensken gick runt på 68 slag, fyra under par, och avancerade i fältet.

Tre tidiga birdies gav hopp om ett ännu bättre resultat, men efter ett inspel till höger om sista hålets green och en chipp och tvåputt avslutades fredagen med en bogey.

Norlanders sammanlagda resultat på minus fem räcker dock för att klättra över 50 placeringar och till vidare spel i helgen.

Där får även tävlingens andre svensk, Alex Norén, spela. De två svenskarna spelade i samma boll men gick åt olika håll i resultatlistan. Norén inledde dagen som delad sexa men hans 71 slag förde ner honom till en delad 26:e plats, ett slag före bland andra Norlander.

Norén hade en svängig runda med såväl tre bogeys som en eagle, vilket gör att han nu är fem slag från ledningen. Där ligger inför helgens spel sydkoreanen Sungjae Im, som med -11 närmast jagas av en kvintett spelare som alla är slaget efter.

Martin Yngve/TT