Los Angeles Kings svenske spelare Carl Grundström, till vänster, satte segermålet mot New Jersey Devils. Kings vann med 3–1. Bild: Adam Hunger/AP/TT

Svenskdominans när Kings slog Devils

Svenske Carl Grundström var en av målgörarna när hans Los Angeles Kings vann med 3–2 över New Jersey Devils i nattens NHL-match.

|

Grundström, som spelade i Frölunda 2016-2018, satte segermålet drygt elva minuter in i tredje perioden. Innan dess hade hans landsman Viktor Arvidsson gjort mål 16 minuter in i andra perioden, rapporterar hockeysajten nhl.com.

Amerikanen Alex Iafallo stod för Kings första mål i första perioden.

Men motståndet var hårt och det var svenske Jesper Bratt som satte New Jersey Devils två mål, båda i första perioden.

Ottawa Senators svenske målvakt Anton Forsberg stod pall när Senators mötte Columbus Blue Jackets på Blue Jackets hemmaplan.

Forsberg gjorde 35 räddningar, varav tio i tredje perioden, innan matchen slutade 2–1 till Ottawa, rapporterar nhl.com.