Kristian Karlsson och Mattias Falck under bordtennis-VM i Houston.
Kristian Karlsson och Mattias Falck under bordtennis-VM i Houston. Bild: Per Hällström

24 års väntan är över – klart med dubbelmedalj

Mattias Falck och Kristian Karlsson svarade för en högklassig insats när de vann kvartsfinalen i bordtennis-VM i Houston och säkrade Sveriges första medalj i dubbel på 24 år.
– Vi har kämpat flera år för den här medaljen, sade en mycket nöjd Mattias Falck.

ANNONS
|

Falck missade möjligheten att upprepa silverbragden från senaste VM i singel. Nu blev det dubbel revansch och dessutom med bäste kompisen Kristian Karlsson. Så lyckan var total när de manövrerade ut världsettan Fan Zhendong i par med Wang Chuqin.

Det började annars tufft för svenskarna. Efter att ha vunnit var sitt set hade Falck och Karlsson fyra bra lägen, 10–7 och 11–10, att få en 2–1-ledning.

Fan och Wang lyckades ändå krångla sig ur svenskarnas grepp och vinna med 13–11,

– Vi kämpade oss tillbaka. Vi var bättre i det korta spelet, där mycket av nyckeln till vinst ligger och vi hade väldigt bra försvar sade Mattias Falck.

ANNONS

De två sista seten ägde svenskarna totalt, gick från 3–3 till 9–3 i fjärde och i femte från 3–1 till 10–4 innan matchbollen var vunnen.

Den svenska väntan på medalj i herrdubbel har varit lång, senaste gången var 1997 då Jan-Ove Waldner och Jörgen Persson tog silver.

Men svenskarna är dock inte nöjda ännu.

I semifinalen blir det kinesiskt motstånd igen, Lin Gaoyuan och Liang Jingkun.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS