Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jakob Silfverberg, till höger, under matchen mot Vancouver.

Svenskarna stod för målen i Anaheim

Det blev svensk målfest när Anaheim slog Vancouver i NHL-ishockeyn. Jakob Silfverberg gjorde två mål och Hampus Lindholm ett.

Anaheim övertygade på hemmais mot Vancouver. Lindholm inledde det blågula målskyttet i första perioden. Silfverberg gjorde två mål inom loppet av 35 sekunder i början på sista perioden och fastställde slutresultatet 4–1 bakom Vancouvers målvakt Jacob Markström.

Det var hans tredje och fjärde mål för säsongen, alla fyra är gjorda under de sex senaste matcherna.

- Det har känts bättre och bättre ju fler matcher jag spelat. Jag har haft chanser, men inte lyckats få pucken i mål. I dag hade jag två skott och båda gick in, en skön känsla, säger Silfverberg till nhl.com.

"En laginsats"

Anaheim hade inför matchen bara gjort fem mål totalt i powerplay. Mot Vancouver kom tre i numerärt överläge.

- Vi har tränat mycket powerplay de senaste dagarna och har pratat om det också. Vi hade en bra matchvärmning och sade till varandra att vi skulle gå ut och spela med självförtroende. Det syntes, säger Silfverberg.

- Det var en laginsats, förhoppningsvis kan vi fortsätta så.

Rikard Rakell stod för framspelningar till tre av målen.

Steen avgjorde på straff

Alexander Steen ordnade ännu en seger för St Louis mot ett förlusttyngt Arizona genom att sätta den avgörande straffen.

St Louis har ett strålande facit från inledningen på säsongen, med 13 segrar på 17 matcher. För Arizona har det sett nattsvart ut, med bara två segrar hittills. I inbördes möten mellan lagen har St Louis vunnit tolv raka matcher.

Det stod 2–2 mellan lagen efter full tid. Brayden Schenn och Alexander Steen satte varsin straff för St Louis och lagets målvakt Carter Hutton tog Arizonas båda straffar.

Den förre HV71- och Frölundaspelaren Oscar Fantenberg gjorde sitt allra första NHL-mål. Den 26-årige backen gjorde Los Angeles andra mål i matchen mot Tampa Bay. Men LA-laget förlorade med 2–5. Hans svenske backkollega i Tampa Bay, gjorde också mål i matchen.