Svenskarna rasar efter jaktstarten: ”Kokar inombords”

Det var tuffa förhållanden i Annecy under lördagen och efter jaktstarten rasar de svenska herrarna mot arrangören.
– Katastrof, jag kokar inombords, säger Martin Ponsiluoma till SVT.

ANNONS
|

Skidskytteherrarnas jaktstart i franska Annecy sköts fram en kvart på grund av att banan skulle prepareras. När tävlingen väl var igång var det med tufft före.

Bland annat hade suveränen Johannes Thingnes Bö, som tappade från första till tredje plats, stora problem i spåret, som liknade en isbana, och SVT:s expert Björn Ferry beskrev det som att han ”hasade runt”.

Sebastian Samuelsson åkte upp från 17:e till fjärde plats men efter tävlingen rasar han mot arrangören.

– Det här är de sämsta förhållandena jag har haft alla tävlingar någonsin. Det är synd för de har haft så otroligt bra förutsättningar att jobba med och så gör det så otroligt dåligt. Arrangören och IBU (internationella skidskytteförbundet) ska ha stor kritik. Man förstör den här tävlingen, säger han till SVT.

ANNONS

Han fortsätter:

– Det var speciell stämning i fållan innan start. Man gick runt och skämtade om att man skulle åka skridskor och slalom där ute. Jag försökte att inte tänka på det, men det var en speciell stämning där många inte tyckte det var så kul.

”Kokar inombords”

Även Martin Ponsiluoma, som hade en tuff dag och tappade från fjärde till 22:a plats är kritisk.

– Katastrof, jag kokar inombords. Jag behöver inte ens värma ner i dag, jag känner mig helt oberörd. Man brukar få ont i benhinnor och sånt, men jag kände inget. Jag kom inte framåt i dag. Jag är riktigt frustrerad. Man skulle kunna köra Ski Classics i dag och stakat lika fort. Skidorna försvinner, det är bara blank-is under och jag förstår inte hur de kunde gjort så dåligt arbete och pistat innan. Det är tråkigt, det känns inte som att man är på en världscup, säger han till SVT.

Den som hanterade de tuffa förhållandena bäst och vann tävlingen var norrmannen Sturla Holm Lägreid. Det blev trippelt norsk på pallen men Vetle Sjåstad Christiansen som tvåa och Johannes Thingnes Bö trea.

Även i damernas jaktstart var det tuffa förhållanden. Elvira Öberg hanterade det bäst och vann, hennes första världscupseger den här säsongen.

ANNONS

LÄS MER:Thingnes Bø besegrad – norsk trippel ändå

LÄS MER:Felfri Elvira Öberg vann jaktstarten

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS