Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

De svenska spelarna var nöjda med publikstödet i VM-premiären.

Svenskarna om publikstödet: "Magiskt"

VM-premiären i Köpenhamn blev en blågul handbollsfest. Efter segern mot Egypten tackade spelarna fansen.

22-åringen var en av Sveriges bästa spelare i 27–24-segern och sköt fem mål från sin position som vänsternia. Nilsson var en av flera som imponerades av de starka stöd som laget fick från de tusentals svenska fansen.

- Vi är jättetacksamma för att så många har kommit hit. Det var härligt att se en gul vägg på läktaren när i kom in i arenan, säger han.

- Stödet är brutalt viktigt. Med den här publiken känns det knappt som att man kan förlora.

Speciellt för Ekdahl Du Rietz

Kim Ekdahl Du Rietz njöt också av upplevelsen i sitt första mästerskap på fem år. Han tackade för sig efter EM 2014, som avgjordes i just Danmark. Men då var arenan mindre och supporterskaran inte lika stor.

- För mig är det lite speciellt att spela för en svensk publik igen, även om jag gjorde det i genrepen mot Ryssland. Men det känns lite nytt och det var många år sedan det var så mycket gult och blått på läktarna och att man själv spelar med en svensk tröja för svenskar, säger Ekdahl Du Rietz.

Han användes mest i försvarsspelet, för att spara lite på kroppen som har dragits med en del skador under hösten i Paris Saint-Germain. Men när matchen stod och vägde på slutet fick Ekdahl Du Rietz speltid i anfallet och sköt två viktiga mål, som bidrog till att allt slutade i ett sista stort svenskt jubel.

"Släpper lös mer utomlands"

- Svenskar tenderar att släppa lös lite mer när de kommer utomlands. En fredagskväll i Danmark och öl på läktarna – det är väl skithärligt. Jag hade också gärna varit en av dom, men i dag var jag hellre på planen. Jag hoppas att det kan fortsätta vara så här.

Sverige spelar nästa match på söndag mot Argentina.