Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Martin Olsson och landslagskollegan Kristoffer Nordfeldt kan få Östersunds tränare Graham Potter som manager i Swansea.

Svenskarna i Swansea vill gärna ha Potter

Östersunds succétränare Graham Potter placeras av både svenska och engelska medier i Swansea. Inte Martin Olsson emot.

Landslagsbacken, som dras med sviterna av en virusinfektion och först på måndag går in i den kollektiva träningen, står under kontrakt även nästa säsong och utesluter inte att han följer med klubben ned i andradivisionen.

Och kanske då med Potter som manager.

- Jag älskar klubben och tycker att det är en Premier League-klubb. Jag respekterar mitt kontrakt, förväntar mig att åka tillbaka och har inte tänkt på några andra klubbar. Men man vet aldrig vad som händer efter VM.

- Just nu tänker jag bara på VM, har fullt fokus på det och så får vi ta det andra efteråt.

Nordfeldt förtegen

Klubbkompisen och landslagskollegan Kristoffer Nordfeldt är inte lika tydlig med att han återvänder till Swansea, som nyligen rasade ur högsta ligan.

Om framtiden säger han:

- Det tar vi efter VM.

Sedan Nordfeldt kom till klubben från Heerenveen 2015 har han fått stå några enstaka matcher, framför allt i cupsammanhang. Den senaste säsongen fick han inte spela en minut i Premier League. Trots det har han lyckats behålla sin landslagsplats som en av reserverna bakom Robin Olsen och slog sig in i VM-truppen.

- Det är förstås ingen bra situation med ligan, men jag har ändå spelat mer än jag gjort tidigare, säger Nordfeldt.

Passar in i klubben

Det finns inga garantier för att hans situation förbättras om Potter kliver in som manager, men 28-åringen ser gärna att engelsmannen tar över på Liberty Stadium.

- Om man ser till den fotboll som Östersund har spelat, passar det väldigt bra med filosofin som klubben vill anamma och har varit känd för tidigare. Man har väl kanske kommit ifrån lite av klubbens identitet de senaste två åren om man ska vara lite objektiv.

- Jag har ingen aning om det blir han, men han är väl en av de kandidater som har framhävts som mest aktuella. Det känns som ett ganska rimligt val om det blir han, säger Nordfeldt.