Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Victor Nilsson Lindelöf på väg till Manchester United? Arkivbild.

Svenskarna heta på vintermarknaden

Januarifönstret är här – och svenskarna är hetare än någonsin. Victor Nilsson Lindelöf och Alexander Isak står mitt i transferstormens öga. Här är de hetaste ryktena inför vintermarknaden.

Zlatan Ibrahimovic har länge varit den enda riktigt intressanta svenska spelbrickan på den internationella övergångsmarknaden. När januarifönstret nu slås upp hittar vi plötsligt två andra som står redo att göra några av de största flyttarna inom svensk fotbollshistoria.

Benficas 22-åriga stjärnskott Victor Nilsson Lindelöf har på 1,5 säsong gått från talangfull till en etablerad stjärna på klubb- och landslagsnivå. Västeråskillen ryktas nu vara på väg till Manchester United för hela 450 miljoner kronor.

Desperat Benfica bråkar

Samtidigt pågår en dispyt mellan Benfica och Västerås SK, som enligt en klausul från övergången 2012 ska få 20 procent av Nilsson Lindelöfs nästa övergångssumma.

Något som portugiserna verkar göra allt för att slippa betala. Som en sista utväg vill de kasta in sin högerback Nélson Semedo i en paketaffär – och lägga majoriteten av pengarna i Semedo-affären för att minimera betalningen till division 1-klubben. Ärendet behandlas just nu av Fifa.

Vad händer med Isak?

Om det finns någon som kan utmana "VNL" i kampen om mest succéartade år för 2016 så är det AIK:s anfallstalang Alexander Isak. I februari fick han göra debut med 15 minuter mot Tenhult i svenska cupen, och gjorde mål direkt.

Sedan dess har han etablerat sig som en av allsvenskans bästa anfallare och nu pekar mycket mot att 17-åringen slår Zlatan Ibrahimovics rekordflytt till Ajax för 80 miljoner kronor. De flesta storklubbarna rycker i Isak men närmast uppges Real Madrid vara.

Prislappen? Den högsta siffran som nämns är svindlande 150 miljoner kronor.

Källor: The Guardian, Aftonbladet, A Bola