Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Svenskarna har spelat klart i Masters

Henrik Stenson är ur form. Han missade "cutten" för tredje tävlingen i rad och har precis som Alex Norén spelat klart i US Masters.

Henrik Stenson brukar vara enormt stabil och har inte missat kvalgränsen mer än två gånger samma år sedan 2012. Nu har han plötsligt gjort det tre tävlingar i rad – och den där formen som förra året gjorde honom till historisk majorvinnare är långt borta.

- Det är fortfarande för mycket missade slag, säger han efter att gått andra rundan i Masters på 75 slag.

Stenson var åtta över par efter två dagars spel och därmed inte bland de 50 bästa som får spela vidare på Augusta National.

- Det långa spelet funkar inte och det är det som får mest stryk när det blåser så här mycket.

"Går upp och ner"

Stenson hade sitt livs sommar förra året, med seger i British Open och silver i OS. Världsfemman tycker att han, med några få undantag, inte har spelat bra sedan dess.

- Rent slagmässigt känns det inte som att jag har varit i bra form sedan PGA-mästerskapen, och i The Open förstås. Sedan kändes OS som att man hade slutet på den vågen, säger han.

TT: Förklaringen till svackan?

- Det går ju upp och ner, förra säsongen var ju mer hackig formmässigt också. Däremot tajmade vi riktigt bra, vilket är det viktigaste – att man kan spela sin bästa golf när det gäller som mest. Men jämnheten och känslan att jag har koll på långa spelet känns länge sedan, säger Stenson.

TT: Hur stor är besvikelsen att misslyckas igen på Augusta?

- Facit talar väl sitt eget språk. Jag har varit med uppe i toppen på de andra tre (majortävlingarna), men på den här banan och i den här majorn har jag inte varit bättre än 14:e på tolv försök. Så jag är väl inte förvånad direkt.

"Väldigt olustigt"

Stenson fick efter rundan information om vad som hänt i Stockholm tidigare på dagen, vilket ännu mer satte misslyckandet på Augusta i perspektiv.

- Det är fruktansvärt om det är en terrorattack hemma i huvudstaden, det känns väldigt olustigt, säger Stenson.

- Då känns en missad "cut" ganska oviktigt.

Stockholmaren Alex Norén fick också höra vad som hänt först efter rundan.

- Det är hemskt, men jag vet inte så mycket om det. Fruktansvärt, säger han.

Precis som Stenson slutade Norén på totalt åtta över par och fullbordade det svenska fiaskot på Augusta. Norén följde upp sin inledande 74-runda med 78 slag efter att bland annat ha slagit i vattnet på tolvan.

- Det var ungefär lika svårt i dag som i går, säger Masters-debutanten.

- Jag kanske inte kan banan nog bra. Jag tog vissa rätt dåliga beslut och min caddie kan inte heller banan på bästa sätt än.

Efter två svårspelade dagar i vinden är det få spelare som har lyckats gå under par. Amerikanerna Charley Hoffman och Rickie Fowler leder inför helgen tillsammans med spanjoren Sergio Garcia och belgiske debutanten Thomas Pieters. Kvartetten är fyra under par.