Linus Ullmark med en av kvällens 28 räddningar.
Linus Ullmark med en av kvällens 28 räddningar. Bild: Jeffrey T. Barnes/AP/TT

Svenskarna glänste vid Buffaloseger

Flera av Buffalos svenskar var framträdande när Stanley Cup-mästarna St Louis besegrades i NHL-ishockeyn. Linus Ullmark briljerade i målet, och två utespelare hade dubbla poäng.

ANNONS

Linus Ullmark i Buffalomålet pekades ut som en starkt bidragande orsak till Buffalos 5–2-seger. Den 26-årige tidigare Modomålvakten utsågs till en av matchens viktigaste spelare, och räddade 28 skott.

– När man möter ett lag som St Louis, som verkligen pressar på mot mål och pressar rent fysiskt hela tiden och kämpar hårt, behöver vår målvakt vara aktiv. Och han ser ut att njuta av processen. Han håller det enkelt, säger tränaren Ralph Krueger vid presskonferensen efter matchen.

Fyra svenska poäng

En annan av matchens bästa spelare var Johan Larsson, även han i Buffalo. Centern som spelat med Brynäs verkar ha fått upp ångan rejält. Han gav Buffalo ledningen i andra perioden och noterades dessutom för en poäng till 4–2-målet i slutet av tredje. Svensken har därmed åtta poäng på de senaste fem matcherna, och är målskytt för andra matchen i rad.

ANNONS

Även Victor Olofssons poängskörd fortsatte. Två nya assist adderas i matchen. Han har 18 poäng på de senaste 17 matcherna, och har gjort två poäng per match i fyra av de fem senaste matcherna.

Dahlin tränade

Buffalos unge stjärnback Rasmus Dahlin har varit på isen för första gången sedan han skadades den 25 november. Han tränade med Buffalo före matchen men har fortfarande inte fått läkarnas godkännande för att spela matcher. Trots det gläds svensken över att det går åt rätt håll.

– Jag var nervös, det kändes som jul. Det är skönt att vara tillbaka. Jag var jätteglad över att kunna åka med grabbarna i dag, sade Dahlin till Buffalos sajt.

Dahlin drabbades av en hjärnskakning när han fick Tampa Bays Eric Cernaks armbåge i huvudet. Cernak stängdes av två matcher och har messat Dahlin och bett om ursäkt.

– Jag bara svarade: "Det är hockey". Sådant där händer på isen hela tiden, det är lugnt, säger han.

Gustav Sjöholm/TT

Buffalos Johan Larsson (22) firar med Zemgus Girgensons (28).
Buffalos Johan Larsson (22) firar med Zemgus Girgensons (28). Bild: Jeffrey T. Barnes/AP/TT
ANNONS