Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Handbollslaget Paris SG jublar efter att ha besegrat Veszprém i Champions League-semifinalen i Köln.

Svenskar till Champions League-final

Landslagsspelaren Jesper Nielsen har tagit sig till karriärens första Champions League-final i handboll med sitt klubblag Paris SG.

I semifinalen mot landslagskompisen Andreas Nilssons ungerska lag Veszprém vann PSG med 27–26 (11–11).

Mittsexan Jesper Nielsen gjorde, precis som Nilsson, två mål i den jämna matchen framför storpublik i inomhusarenan i Köln.

Veszprém hade chansen att kvittera till 27–27 i slutsekunderna av ordinarie matchtid. Men Paris SG höll tätt och jublade högt efter slutsignalen.

PSG:s stora matchhjältar offensivt var danske vänsternian Mikkel Hansen och tyske vänstersexan Uwe Gensheimer med sju mål vardera.

Sveriges tidigare förbundskapten och landslagsstjärna, Staffan Olsson, är assisterande tränare i det franska storlaget som aldrig tidigare varit i Champions League-final.

- Jag har som längst nått till åttondelsfinal med Sävehof här (i Champions League) tidigare så det här kommer att bli en riktig höjdare, sade Jesper Nielsen till TT inför semifinalen.

I söndagens final väntar makedonska Vardar som besegrade spanska Barcelona med 26–25 (13–12) i den andra semifinalen i Champions League-handbollens slutspel, kallat Final Four.