Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Carolina Hurricanes Joakim Nordström går till Boston. Arkivbild.

Svenskar klara för Boston

Backen Axel Andersson valdes av Boston i andrarundan av NHL-draften. Han har nu skrivit på ett treårskontrakt med klubben. Även Joakim Nordström är klar för Boston, medan Patrik Berglund hamnar i Buffalo.

18-årige Axel Andersson, som spelat i Djurgården, har gjort klart med ett kontrakt värt nära 2,5 miljoner dollar, motsvarande 22 miljoner kronor, rapporterar Reuters.

Han har efter draften varit på utvecklingsläger med Boston under veckan.

- Bruins har alltid varit en klubb jag sett upp till, säger han i en intervju på NHL:s sajt.

Även Carolinas svenske forward Joakim Nordström är klar för Boston. 26-åringen har gjort sju poäng (två mål, fem assist) på 75 matcher den senaste säsongen. Han skriver på för två år, ett kontrakt värt motsvarande cirka 18 miljoner kronor, enligt Reuters.

- Jag är superexalterad över min framtid här och jag kan, ärligt talat, inte vänta på att säsongen drar i gång, säger svensken enligt NHL :s sajt.

Boston har också gjort klart med veteranmålvakten Jaroslav Halak, som kommer att vara finländaren Tuukka Rasks backup, på två år. Han har spelat de senaste fyra säsongerna i New York Islanders. Tidigare andremålvakten Anton Chudobin lämnar Boston för Dallas.

Även backarna John Moore och Cody Goloubef samt Chris Wagner och Mark McNeill, båda forward, har skrivit på för klubben.

Samtidigt står det klart att St Louis byter till sig veterancentern Ryan O'Reilly från Buffalo i utbyte mot den svenske centern Patrik Berglund, tjeckiske Vladimir Sobotka och amerikanen Tage Thompson, plus val i draften 2019 och 2021.